Een eitje dat eruitziet als een bloemetje? Janne maakt het regelmatig klaar op verzoek van haar kinderen. Zij noemt het liefkozend “mama’s eigen schuld”, want ooit zag ze dit vrolijke ontbijtje voorbijkomen en sindsdien willen haar kinderen niets anders meer als ze samen de dag starten.
Het zijn net die kleine ritueeltjes die je ochtend net wat bijzonderder maken. Dit ontbijtgerechtje is eenvoudig, speels en brengt gegarandeerd een glimlach aan tafel — precies waar Serve Love. Taste Life. voor staat: samen genieten van kleine, warme momenten.

Ingrediënten
- 1 ei
- 4 kerstomaatjes
- 1 grote snede brood
- Beetje boter (voor in de pan)
- Optioneel: paar blaadjes bladpeterselie (voor de afwerking)

Bereiding
-
Voorbereiden:
Snijd de kerstomaatjes doormidden. Splits het ei: scheid het eiwit van de dooier en houd beide apart. -
Bloemetje maken in de pan:
Zet een pan op middelhoog vuur en smelt er een beetje boter in.
Leg de halve kerstomaatjes met de snijkant naar beneden in een gesloten cirkel in de pan — dit wordt de “bloem”. -
Eigeel en eiwit toevoegen:
Plaats voorzichtig de dooier in het midden van de kring tomaatjes.
Giet het eiwit rondom zodat het de tomaatjes aan elkaar “lijmt” en alles één mooi geheel vormt. -
Bakken:
Laat het geheel rustig bakken tot het eiwit helemaal gestold is, de dooier mooi glanst en de tomaatjes licht beginnen te kleuren. (Liever een zachte dooier? Houd het wat korter, voor hardgekookt bak je net iets langer.)

Serveren
- Rooster eventueel de grote boterham lichtjes. Leg hem op een bord en plaats het “bloemetje” erbovenop. Werk af met wat blaadjes bladpeterselie voor een extra frisse touch.